Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Ο εχθρός εντός των πυλών...πρωτίστως!

 ένα σκοτεινό και συνάμα αστραφτερό μέσα στη σκοτεινιά του διαμάντι:Ο εχθρός εντός των πυλών.
 Όργανο ενός ακόμα μεγαλύτερου, ύπουλου και άρτια εξοπλισμένου εχθρού, με κάθε είδους στη διάθεσή του ψυχικά, διανοητικά, "εξωτικά" όπλα και εργαλεία διασποράς σύγχυσης και φόβου. Μια διαχρονική μυστικοπαθής και μισάνθρωπη συνωμοσία...

Η μεγαλύτερη όλων μάχη ξεκινάει εντός! Έχοντας αντιμέτωπο κάθε στιγμή, σε κάθε ανάσα, σκέψη, καταιγισμό από τρελαμένες και ασύνδετες σκέψεις, σε κάθε απόφαση, δράση και αντίδραση  έναν αντίπαλο τετραπέρατο και πολυπρόσωπο. Ρομποτικό, γεμάτο αυτοματισμούς και εμμονές, υπέρμετρο εγωτισμό και απέχθεια προς την αλλαγή και την έξοδο από το οικείο όσο λιμνάζον κι αν είναι αυτό!

Ο πόλεμος ξεκινάει και τελειώνει με έπαθλο την αυτοπειθαρχία, την ανεξαρτησία της αντίληψης, τη διεύρυνση της συνείδησης, τη συντριβή του πανταχού παρόντα καθημερινού μαζοχισμού, την απαλλαγή από κάθε είδους και μορφής διανοητικά εμφυτεύματα και αντανακλαστικά υποταγής και ανελευθερίας!
Μόνο τότε το ανθρώπινο ον "είναι!"
Παύοντας να άγεται και να φέρεται από εσωτερικούς  τυραννίσκους και εξωτερικούς δυνάστες. Εκείνους δηλαδή που γνωρίζουν πολύ καλά πώς να πλάθουν και να κατευθύνουν τους μηχανισμούς της εσωτερικής τυραννίας των αντικειμένων της αυθαιρεσίας τους και να διεγείρουν τα κατώτερα συναισθήματά τους.

Και ο άνθρωπος από σερνάμενο ον στο χώμα μετατρέπεται σε ένα πλάσμα ικανό για κάθε είδους ανατροπή και υπέρβαση. Aποκτώντας ιδιότητες και δυνάμεις που του επιτρέπουν να αδράξει και να χειριστεί τους σπινθήρες των θαυμάτων. Και να βιώσει την ουσία της ύπαρξης της δικιάς του και σε στενή συνάρτηση με την ύπαρξη του Άλλου.

Μόνο τότε η Μεγάλη Ψευδαίσθηση αρχίζει να διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη και να αλλάζει σε ζωή....

ανιχνευτής

" Πόσες υπέρ πάντων μάχες έχεις να δώσεις
ενάντια στις πολυμήχανες αντανακλάσεις σου;
Πόσοι συναγερμοί θα πρέπει να χτυπήσουν
για να σου γίνει αισθητή η ανάγκη;
Πόσες φορές σου ξεγλίστρησε απ'το κεφάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου