Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπινων όντων αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες"(ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;). Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία!

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Tι συμβαίνει εδώ πέρα;


Τίποτα μα τίποτα δεν είναι συνηθισμένο και τα πάντα συμβαίνουν γύρω μας (και μέσα μας) κάθε μοναδική στιγμή! Ας αφεθούμε στην άλλοτε παράξενη κι άλλοτε επώδυνη μα σίγουρα θαυμαστή ροή τους, δίχως να τα ιεροποιούμε ή να συντριβόμαστε από αυτά. Ας τα φωταγωγήσουμε ώστε να λάμψει όλη η μοναδική τους φύση και ας ακολουθήσουμε τα βήματά τους στο χορό της ύπαρξης. Βάζοντας και τις δικές μας πινελιές στα χρώματα που γυρεύουν και στα σχήματα που αποκτούν.
Κάθε πλάσμα έχει ένα πεπρωμένο που το ακολουθεί από τη στιγμή που αυτό πρωτοσαλεύει στην ύπαρξη και κάθε πεπρωμένο έχει να αφηγηθεί συναρπαστικές ιστορίες και να προτείνει ρότες λυτρωτικές, ανακαλυπτικές και μεταμορφωτικές. Αν το ακούς και συνδιαλλέγεσαι μαζί του...


What's up ? -Τι συμβαίνει;

25 χρονών και η ζωή μου ακόμη
Προσπαθεί να ανέβει τον λόφο της ελπίδας
Για να φτάσει σε έναν προορισμό.
Συνειδητοποίησα γρήγορα όταν ήξερα πως έπρεπε
ότι ο κόσμος είναι έτσι φτιαγμένος
από αυτή την αδελφότητα του ανθρώπου
Ό, τι και αν σημαίνει αυτό


Κάποιες φορές λοιπόν κλαίω όταν είμαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι
για να τα βγάλω όλα απ’ το μυαλό μου
Και νιώθω λίγο παράξενη
Ξυπνώ λοιπόν το πρωί βγαίνω έξω και αναπνέω βαθειά
και μαστουρώνω πραγματικά
Και φωνάζω με όλη τη δύναμη της φωνής μου:
Τι συμβαίνει;

Τραγουδώ, γέα
Είπα: έι, τι συμβαίνει;
Τραγουδώ γέα γέα γέα
Είπα: έι, τι συμβαίνει;

 ω ω ω ω ω ω ω ω! τι συμβαίνει;

Προσπαθώ όμως, θεέ μου, προσπαθώ
Συνέχεια προσπαθώ
σ’ αυτόν τον θεσμό
Και προσεύχομαι, θεέ μου, προσεύχομαι
Προσεύχομαι κάθε μέρα
για μια επανάσταση

Κάποιες φορές λοιπόν κλαίω όταν είμαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι
για να τα βγάλω όλα απ’ το μυαλό μου
Και νιώθω λίγο παράξενη
Ξυπνώ λοιπόν το πρωί βγαίνω έξω και αναπνέω βαθειά
και μαστουρώνω πραγματικά
Και φωνάζω με όλη τη δύναμη της φωνής μου:
Τι συμβαίνει;

25 χρονών και η ζωή μου ακόμη
προσπαθεί να ανέβει τον λόφο της ελπίδας
για να φτάσει σε έναν προορισμό...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου