Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Έχετε πραγματικά κατανοήσει την ατζέντα της "Μεγάλης Παγκόσμιας Επανεκκίνησης" ;

 (Αναδημοσιεύω εδώ μια πρόσφατη ανάρτηση του φίλου Ένοικου στο antidras )

https://www.youtube.com/watch?v=F3vg3XE1rfE&feature=emb_logo : Συγγραφέας του ''Great Reset'': «Η κανονικότητα δεν πρέπει ούτε πρόκειται να επανέλθει»

Tο βίντεο ανοίγματος αυτής της παρουσίασης μου το είχε δείξει ο ανιχνευτής και το θεώρησα εγώ ταιριαστή εισαγωγή αυτής της προσπάθειας. Στο να εμβαθύνουμε στην "άβυσσο της ψυχής" των ελίτ που οδηγούν τη μισοζαλισμένη από ιούς και σκληρά μέτρα περιορισμού ανθρωπότητα στη "Μεγάλη Επανεκκίνηση" ή Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. Σχέδιο που, με αφορμή τον κορωναϊό, αν τελεσφορήσει θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος και τη θέση των ανθρώπων μέσα σε μια τρομακτικά "νέα κοινωνία". Ήδη έχουν υπάρξει εδώ δυο καλές προσεγγίσεις, αν και ίσως όχι τόσο αναλυτικές ως προς τον "πυρήνα" του, γι'  αυτό το θέμα. Για το οποίο πολλοί μπορεί και να έχουν ακούσει κάτι αλλά πολύ λίγοι ίσως έχουν κατανοήσει όλες τις διαστάσεις. Η δεύτερη είναι συμπληρωματική της πρώτης:  Α. https://antidras.blogspot.com/2020/12/blogpost_95.html  Β. https://dreamerwithacause.blogspot.com/2021/02/i-think-im-gonna-puke.html

Έχετε  αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν ένα τόσο ασταθές στην αιτιολόγηση αφήγημα  -"πανδημία" που συνοδεύεται κι από επιβαλλόμενο εμβολιασμό μη δοκιμασμένων επαρκώς σκευασμάτων- να στέκεται ακόμη όρθιο; Εμμονικά θα λέγαμε, πεισματικά κι ενάντια στα διασταυρούμενα πυρά όλο και περισσότερων αποκαλυπτικών στοιχείων, προερχόμενων και από κορυφαίους  επιστήμονες,  είτε νομπελίστες είτε με πολύ μεγάλο κύρος. Σαν συμμαχικά αντιεροπορικά που βάλλουν τα βομβαρδιστικά των ναζί, στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας καταφέρει μεγάλα μέχρι και πολύ μεγάλα πλήγματα, αλλά τα δεύτερα να μη λένε  να σταματήσουν τις μανιώδεις επιδρομές τους κατά ανθρώπινων πληθυσμών και των υποδομών οργάνωσης των κοινωνιών. 

 Ποια είναι λοιπόν αυτή η ατζέντα της "Μεγάλης Επανεκκίνησης" του κόσμου μας, η οποία αποτελεί έμπνευση μιας ΜΚΟ υπερπλουσίων και είναι τρομερά σημαντική για κάποιους και, με πάτημα τον κορωναϊό, πρέπει να ευοδωθεί με κάθε μέσο και κόστος κι ενάντια σε κάθε μέχρι τώρα αντίληψη περί κοινής λογικής; Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να αποκτήσουμε μια καλή και σαφή εικόνα της, γιατί η γνώση και κατανόηση της επερχόμενης σχεδιαζόμενης Δυστοπίας είναι πολύ χρήσιμη σε αυτή την "προπαρασκευαστική φάση". Το παρακάτω κείμενο αποτελεί εκτενή επιλεγμένα από εμένα αποσπάσματα άρθρου απ' το περιοδικό αναζήτησης - το οποίο ξεφυλλίζω όποτε μου δοθεί η ευκαιρία-  "Τρίτο Μάτι", τεύχος 296 και θα ήταν πιστεύουμε καλό να διαβαστεί με τη δέουσα προσοχή..

Ο Ένοικος...

Λευκή Βίβλος

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) που συνέρχεται συνήθως στο Νταβός αυτή την εποχή, δημοσίευσε (Οκτώβριος 2020) μια λεγόμενη Λευκή Βίβλο με τίτλο "Επανεκκίνηση της Ατζέντας της Εργασίας σε έναν κόσμο μετά τον Covid". Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός (Ελβετία) διεξάγεται κατ' έτος τον χειμώνα στη μικρή πόλη των ελβετικών Άλπεων, αλλά φέτος μετατέθηκε για τις 13-16 Μαΐου στη Σιγκαπούρη, διότι δεν πληρούνται οι συνθήκες ασφαλείας λόγω Covid-19. 

-Nα πούμε εδώ ότι τελικά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ακύρωσε την ετήσια συνάντησή του, για το 2021, που είχε προγραμματιστεί για τη Σιγκαπούρη, λέγοντας ότι δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο, παγκόσμιο γεγονός λόγω της κατάστασης με την πανδημία της COVID-19.-

Όμως, σε λίγες ημέρες, την εβδομάδα της 25ης Ιανουαρίου, θα λάβει χώρα ένας "εικονικός διάλογος υψηλού επιπέδου" διαδικτυακά μεταξύ των μελών του. Το παραπάνω έγγραφο των 31 σελίδων, με το οποίο θα ασχοληθούν τα μέλη του Φόρουμ, διαβάζεται σαν ένα σχεδιάγραμμα για το πώς θα "εκτελέσουν" (διότι περί "εκτέλεσης" θα πρόκειται) το πρόγραμμα "Covid 19 - Great Reset" (Ioύλιος 2020) του Κλάους Σβαμπ, ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου (από την ίδρυση του WEF το 1974) και του συνεργάτη του Thierry Malleret.

Αυτή η Λευκή Βίβλος είναι ένα γενικό προσχέδιο, ένα δοκιμαστικό τεστ για τη μέτρηση των αντιδράσεων των πολιτών. Διαβάζεται πραγματικά σαν υπόθεση για εκτελεστές. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην έχουν επίγνωση καν της ύπαρξής του. Αν είχαν, όμως, θα πολεμούσαν ενάντια σε αυτό το ολοκληρωτικό σχέδιο που επιφυλάσσει στον κόσμο το WEF -χαρακτηριστικό κι ένα βιντεάκι "πιλότος", θα μπορούσαμε να πούμε για την επερχόμενη "υπερπαραγωγή", που έβγαλαν οι ίδιοι: https://www.youtube.com/watch?v=ER04dbt5p74&feature=emb_logo-

Όπως λέει ο οικονομολόγος Πήτερ Κένινγκ, ο οποίος έχει εργαστεί επί τρεις δεκαετίες στην Παγκόσμια Τράπεζα και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το διαβολικό σχέδιο του WEF "υπόσχεται ένα τρομακτικό μέλλον στο 80% περίπου του πληθυσμού (που θα επιβιώσει).

Το "1984" του Τζορτζ Όργουελ φαντάζει σαν αισιόδοξη προοπτική σε σύγκριση με αυτό που έχει στο μυαλό του το WEF για την ανθρωπότητα. Το χρονικό πλαίσιο είναι 10 χρόνια, έως το 2030. Μέχρι τότε θα πρέπει να εφαρμοσθεί η ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών 2021-2030".

-Διαβάστε και το "ελαφρώς αποκαλυπτικό" των προθέσεων άρθρο του WEF : Welcome To 2030: I Own Nothing, Have No Privacy And Life Has Never Been Better Που σημαίνει: "Καλώς ήλθες στο 2030. Δεν μου ανήκει τίποτα, δεν έχω καθόλου ιδιωτική ζωή και η ζωή ποτέ δεν ήταν καλύτερη" -

Τα μέτρα

Ιδού ποια είναι τα προγραμματισμένα εργασιακά και κοινωνικά μέτρα που θα λάβουν οι κυβερνήσεις, υπακούοντας στα "διεθνή πρωτόκολλα" της ελίτ, του Νταβός και της Ε.Ε., η οποία και είναι το κύριο πειραματόζωο της Νέας Τάξης Πραγμάτων:

Προβλέπεται επιτάχυνση των ψηφιοποιημένων διαδικασιών εργασίας με στόχο το 84% όλων των διαδικασιών εργασίας να γίνονται μέσω του διαδικτύου, ψηφιακά ή εικονικά, ως βιντεο-διασκέψεις. Περίπου το 83% των ανθρώπων προγραμματίζεται να εργάζεται εξ αποστάσεως (δηλαδή δεν θα υπάρχει πλέον αλληλεπίδραση μεταξύ συναδέλφων), απόλυτη κοινωνική απόσταση, σταδιακός αποκλεισμός της ανθρωπότητας από την ανθρώπινη επαφή.

Περίπου το 50% όλων των εργασιών προγραμματίζονται να αυτοματοποιηθούν (με άλλα λόγια η ανθρώπινη συμμετοχή θα μειωθεί δραστικά ακόμη και κατά την εξ αποστάσεως εργασία). Το 42% της αναβάθμισης των δεξιοτήτων ή της κατάρτισης για νέες δεξιότητες θα ψηφιοποιηθεί. Με άλλα λόγια θα γίνεται χωρίς ανθρώπινη επαφή, όλη σε υπολογιστές με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (A.I.) και αλγορίθμων. 

Η ανεργία

Οι υπάρχουσες εργασιακές δομές θα κηρυχθούν παρωχημένες, για να δημιουργηθεί χώρος για νέα σύνολα οργανωτικών πλαισίων, ψηφιακές δομές που παρέχουν τον μέγιστο έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων. Προβλέπεται ακόμη η ανακύκλωση των εργαζομένων σε διαφορετικές εργασίες, το οποίο αναμένεται να αγγίξει το 30% του εργατικού δυναμικού. Αυτό σημαίνει επίσης εντελώς διαφορετικές κλίμακες αμοιβών, που θα κάνουν τον προγραμματισμένο "γενικό βασικό μισθό" ή "βασικό εισόδημα" έναν μισθό που μόλις θα μας επιτρέπει να επιβιώνουμε. 

Η "προσωρινή" μείωση του εργατικού δυναμικού εκτιμάται ότι θα επηρεάσει το 28% του πληθυσμού. Πρόκειται για ένα επιπλέον ποσοστό ανεργίας, μεταμφιεσμένο, καθώς το "προσωρινό" δεν θα επανέλθει ποτέ σε πλήρη απασχόληση. Θα υπάρξει αύξηση, μόνο προσωρινά,της ανειδίκευτης εργασίας, που αργά ή γρήγορα θα αντικατασταθεί επίσης από αυτοματοποίηση, από τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτοποίηση του χώρου εργασίας.

Kατά τον "ευρηματικό" Γερμανό κροίσο Claus Schwab, "η πανδημία αντιπροσωπεύει ένα σπάνιο αλλά στενό παράθυρο ευκαιριών για να σκεφτούμε, να αναπροσδιορίσουμε και να επανεκκινήσουμε τον κόσμο μας". Κατανοείς τώρα πόσο χρήσιμη τους ήταν αυτή η "πανδημία";

Τρόπος ζωής

Το WEF ζητά "αλλαγές στον τρόπο ζωής" πίσω από ένα υποκριτικό "περιβαλλοντικό" προσωπείο, αλλά δεν εξηγεί τι σημαίνει και ποιος πρέπει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, οι πλούσιοι ή οι φτωχοί;
Κηρύσσει τη Μεγάλη Παγκόσμια Επανεκκίνηση, διότι βλέπει ότι η συσσώρευση της ευημερίας έχει τελειώσει για τη Δύση και η ζωή γίνεται αβίωτη με ένα τουρμπο-καπιταλιστικό σύστημα, με ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο, που αργά αλλά σίγουρα μετατρέπεται σε μια μορφή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΕΧΝΟΦΑΣΙΣΜΟΥ με τις πολιτικές συνέπειες που αναπόφευκτα θα ακολουθήσουν. 
 Κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στους δύο μήνες από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου 2020 (που ήταν οι χειρότεροι μήνες της κρίσης λόγω κορωνοϊού, όταν ο κόσμος ουσιαστικά έκλεισε, όταν η ανεργία και η δυστυχία αυξήθηκαν σε αναλογίες που δεν γνωρίζουμε να έχουν ξανασυμβεί στην ιστορία της ανθρωπότητας) οι πιο γνωστοί δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ μόνο αύξησαν κατά 434 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ την περιουσία τους.


Η δύναμη

Το WEF δεν έχει απολύτως κανένα διεθνές καθεστώς ή ρόλο, όπως για παράδειγμα τα Ηνωμένα Έθνη, που θα του επέτρεπε να εκδώσει διατάγματα και κανόνες στον κόσμο για το πώς πρέπει να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται, πόσο μάλλον να ασκεί έλεγχο στον παγκόσμιο πληθυσμό και να αποφασίζει για τη μοίρα περίπου 7,8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ωστόσο, αυτό ακριβώς προσποιείται και οι περισσότεροι από τους δυτικούς ηγέτες (και πολλοί μη δυτικοί) το δέχονται ως Παγκόσμια Αρχή για την οικονομική πολιτική και πολιτική σκέψη.
 Αναρωτιέται ποτέ κάποιος πώς μια ΜΚΟ, το WEF, έχει από μόνη της τη δύναμη να ίσταται πάνω απότα Ηνωμένα Έθνη, πάνω από κάθε έθνος στον κόσμο και να υπαγορεύει ποιος θα ζήσει και ποιοι πρέπει να πεθάνουν, επιβάλλοντας ένα παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα που έχει φέρει μόνο την απόλυτη δυστυχία στην πλεονότητα των ανθρώπων; Τώρα, ποιος είναι πίσω από το WEF; Ποια είναι τα μέλη και οι παίκτες αυτής της γκλομπαλιστικής ΜΚΟ;

Βιώσιμος τρόπος

Είναι η αφρόκρεμα της ελίτ, είναι οι πολύ εύποροι, είναι αυτοί που προσποιούνται ότι πρέπει "να προσαρμοστούν" έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί "με βιώσιμο τρόπο"."Βιώσιμος" είναι ο μεταμοντέρνος, πανταχού παρών, όρος που χρησιμοποιείταιαπό εκείνους που τιμωρούν την ανθρωπότητα να ζει με μη-βιώσιμους τρόπους. Είναι το μπροστινό παράθυρο της βιτρίνας μιας βαθιά σκοτεινής στοάς.
 Κάθε Ιανουάριο, όταν η "φυλή" -ή Κλίκα να προσθέσω εγώ- του WEF συναντάται στο πολυτελές θέρετρο του Νταβός της Ελβετίας, για να μας πει τους χρησμούς της για το μέλλον της ανθρωπότητας και για τον κόσμο, το 99%των ανθρώπων αυτού του πλανήτη γίνεται πιο δυστυχισμένο.

Αποσπάσματα από το εξαιρετικό άρθρο του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη, με τίτλο "Η ατζέντα της Μεγάλης Επανεκκίνησης", στο περιοδικό "Τρίτο Μάτι" των αρχών του 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου