Χωρίς Βαρύτητα!

ΤΟ " nο Gravity Zone" αποτελεί το παιδί του ιστότοπου γνωστού ως "ενάντια στην επιπεδούπολη" (antidras.blogspot.gr). Με ορμητήριο αυτό το χώρο, ανοίγουμε τα φτερά μας για πτήσεις προς θαυμαστούς, παράξενους, φιλόξενους κι αφιλόξενους, μα σίγουρα θαυμαστούς ορίζοντες. Μακρινούς ή κοντινούς, "εσωτερικούς" κι εξωτερικούς. Μεταφέρουμε εδώ κι επιλεγμένα κείμενα, δικά μας κι όχι μόνο, από το παλιό μπλογκ. Το "παλιό μας σπίτι" θα συνεχίζει να μας φιλοξενεί και αυτό και να αποτελεί σημείο αναφοράς και για καινούργιες εδώ αναρτήσεις μας.
Η
υπέρβαση των ανθρώπινων όντων προς ανώτερα (κι άρα ποιοτικότερα) επίπεδα ύπαρξης αποτελεί, όπως το βλέπουμε εμείς, αποτέλεσμα των ιδιοτήτων εκείνων που συνιστούν το μεγαλείο του ανθρώπου: Απλότητα, Ανεξαρτησία Αντίληψης, Αμφισβήτηση των συλλογικά αποδεκτών καταστάσεων και παραστάσεων, Περιέργεια, Φαντασία, Εκστατική διαίσθηση, Εκστατικός Θαυμασμός. Κι εμείς σκοπεύουμε στο νέο εγχείρημά μας να αδράξουμε κι αυτές τις ποιότητες που διαμορφώνουν κι ανάλογες διαδρομές κι αφηγούνται ιστορίες για "περιοχές μυθικές ή απαγορευμένες" .
(Ποιοι άραγε ορίζουν τι είναι μύθος ή απαγορευμένο ή απρόσιτο για τις μάζες και πόσοι ακόμη κι αυτοαποκαλούμενοι ή θεωρούμενοι ως "επαναστάτες" ενστερνίζονται αυτές τις οδηγίες;)
Κάτι μέσα μας μάς τρώει να αιωρηθούμε πάνω απ'όλη την ακαμψία και στατικότητα και πάνω απ'όλες τις παρανοήσεις του κόσμου, χαράσσοντας ρότα για τη λεωφόρο των...άστρων! Κάνοντας και μια απαραίτητη στάση στο "Μπαράκι στην Άκρη του Γαλαξία", ωθούμενοι από μια αρχέγονη μέθη, για να γευτούμε παράξενα ελιξίρια, μεθυστικά κοκτέηλ αστρικής σκόνης, κοσμικής ακτινοβολίας και φλεγόμενα υπολείμματα αστρικών (κι όχι μόνο) συστημάτων, με παγάκια από την ουρά αλητήριων αστεροειδών.
Και για να καταφέρουμε αυτά κι ακόμη περισσότερα, πρέπει να αφήσουμε τη...βαρύτητα πίσω μας. Χωρίς να ξεχάσουμε να πατάμε και γερά στο έδαφος!

Bρίσκεστε σε "no Gravity Zone" λοιπόν! Γιατί είμαστε ονειροπόλοι και με αιτία:

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ (του ανιχνευτή)


Ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει τον δρόμο του μόνο στο φως του φεγγαριού. Τιμωρία του είναι ότι βλέπει το ξημέρωμα πριν τον υπόλοιπο κόσμο. - ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ

Αυτή είναι και η κατάρα του! Η πιο γλυκιά και πικρή συνάμα, η πιο αποκηρυγμένη και γι'αυτό ανεκτίμητης αξίας, η πιο επικίνδυνη και γι'αυτό άξια μόνο για όσους αντέχουν να τη βαστάξουν, η πιο μαγική και συνάμα απαιτητική, η πιο δύσκολη να περιγραφεί με τη συνηθισμένη μορφή ανθρώπινης έκφρασης, κατάρα του κόσμου ετούτου.
Αλλά τι θα'τανε ο κόσμος χωρίς τους "καταραμένους" του; Αν όχι καταδικασμένος, από πολύ παλιά, σε έλλειψη οξυγόνου και σε πλήρη μαρασμό;

Ονειροπόλοι είναι αυτοί που, με τις (μυστηριώδεις για την κοινή λογική) ενοράσεις και τα όνειρά τους και τη διάθεσή τους να γυρέψουν την εκπλήρωσή τους, επιτρέπουν ακόμα στη γη να γυρνάει!
Oνειροπόλοι είναι αυτοί που βλέπουν όσα οι πιο πολλοί αδυνατούν ή αρνούνται να δουν, γιατί δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη βολή του δοσμένου, καθιερωμένου πλαισίου. Αυτοί που ανακαλύπτουν τις εικόνες πίσω από τις εικόνες ή ανοίγουν το δρόμο προς νέους κόσμους εκεί όπου οι παλιοί αργοπεθαίνουν και σβήνουν.
Αλλά αυτό έχει πάντα τίμημα και τις περισσότερες φορές πολύ σκληρό.
Ονειροπόλοι είναι κι αυτοί που συχνά οδηγούνται στο γλυκόπικρο καταφύγιο της μοναξιάς και στην τρέλα που επίσης συχνά συνοδεύει την "ιερή μέθη" τους. Αυτοί που, διόλου σπάνια, συντρίβονται κάτω από όλη την κακότητα, τη μικροψυχία και το φθόνο που ξεχειλίζει στον κόσμο.
Αλλά και αυτοί οι οποίοι σαν τους τρελούς αλήτες που σέρνονται από μια πλανεύτρα εσωτερική μούσα: "ποθούν τα πάντα ταυτόχρονα, αυτοί που ποτέ δε χασμουριούνται ή λένε έστω και μία κοινοτοπία, αλλά που καίγονται σαν τα μυθικά κίτρινα ρωμαϊκά κεριά, που σκάνε σαν πυροτεχνήματα ανάμεσα στα αστέρια κι από μέσα τους ξεπηδά το μπλε φως της καρδιάς τους, κι όσοι τους βλέπουν κάνουν: Αααα!!!! με θαυμασμό' (να θυμηθούμε και τον Τζακ Κέρουακ στο βιβλίο του "on the road")

Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι... " ο ταξιδιώτης παίρνει μονάχα ένα δρόμο. Ο ονειροπόλος τους παίρνει όλους. "(Julos Beaucarne)

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;Ιδανικά... αξίες... λέξεις... τίποτα παραπάνω.

Ναι ο άνθρωπος έχει ξεχάσει. Δεν είναι εύκολο να αποτινάξει από πάνω του λήθη αιώνων.

Αυτή η ανακύκλωση ψυχών, μοιάζει να μην έχει τελειωμό...

Αυτός ο πλανήτης, έχει μεταμορφωθεί σε φυλακή, ο κόσμος μια πλάνη και οι εφτά άρχοντες της την εργάζονται ακούραστα.

Τόσο ψέμα, τόση παραπλάνηση!
Ιστορία... θρησκείες... ελεγχόμενες επιστήμες...
Τόσο ψέμα...

Τα υπέροχα του ανθρώπου, όλα όσα του έχουν υποσχεθεί και ταχθεί, όλα όσα για τα οποία είναι ικανός, όλες οι προδιαγραφές και οι πιθανότητες που έχουν στηθεί μέσα του και περιμένουν να ξεδιπλωθούν, είναι ο πυρήνας της ύπαρξης του, ο οποίος περιμένει να αφυπνιστεί και να πάρει ζωή...

Πρώτα όμως, πρέπει να αποτινάξει από πάνω του την λήθη. Να ανακαλύψει ξανά ποιος είναι... Τι Ον είναι... Πού ζει... Γιατί είναι ακόμη εδώ...

Πρέπει να σπάσει τον κύκλο...

Να αρνηθεί όλα όσα του έχουν μάθει... όλα όσα θεωρεί ότι γνωρίζει... όλα όσα νομίζει ότι πιστεύει...

Όλος αυτός ο κόσμος, συγκροτείται από τον νου των ανθρώπων...  όλο αυτό το κατασκεύασμα, που όλοι έχουν μάθει να το λένε "σύστημα", στηρίζεται από τις πεποιθήσεις και τις σκέψεις τους, από τους φόβους και τις λανθασμένες βεβαιότητες τους...

Η Φυλακή, δεν αποτελείται από κάγκελα... αλλά από φύλακες και παρατηρητές... χειριστές...

Σας φοβούνται...
Φοβούνται μην ξυπνήσετε... μην ανακαλύψετε ποιοι είστε και τι σας συμβαίνει...

Δεν θα το παραδεχτούν ποτέ...

Η δύναμη τους, είναι ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων, για τον οποίο εργάζονται ακατάπαυστα ώστε να μην παρεκκλίνει από τα ζητούμενα τους.

Δεν θα το παραδεχτούν ποτέ...

Σας κάνουν να πιστεύετε ότι είστε αδύναμοι, ότι είναι άτρωτοι...

Ψέμα.

Όλοι ψάχνουν να βρουν, την σκοτεινή αόρατη δύναμη πίσω από όλα αυτά...
Μιλώ... για τις πεποιθήσεις σας... τους φόβους σας... τα πιστεύω σας....

Ψάχνουν να βρουν την φυλή και τις ισχυρές παράξενες οντότητες που βρίσκονται πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και τον διαφεντεύουν...

Δεν είναι ισχυρές. Η άγνοια και το σκοτάδι που ντύνονται τις κάνει να φαίνονται έτσι και πράττουν τα πάντα για να μην καταλάβετε ότι χωρίς την συναίνεση σας, είναι ανίσχυρα...

Κι εσείς συναινείτε... από άγνοια και από φόβο.

Δεχτήκατε για θεούς όντα που δεν έχουν κανένα Λόγο πάνω σας... και έγιναν αφέντες του κόσμου.

Δεν ευθύνονται οι Άνθρωποι για την λήθη. Μόνον για όσα εν γνώση τους πράττουν. Ακόμη και τότε όμως... συχνά επιλέγουν το κακό, διότι το συγχέουν με την "ευτυχία".

Αγαπημένοι μου... γίνεται πόλεμος για εσάς... χωρίς εσάς.

Ελέγξτε όσα πιστεύετε... αντισταθείτε σε όσα φοβάστε και σε όσα καθημερινά προσπαθούν να σας επιβάλουν για τις ικανότητες του νου σας.

Μην εμπιστεύεστε την αντίληψη σας, είναι δημιούργημα των όσων σας έμαθαν και σας οδήγησαν να πιστεύετε. Ελέγξτε την ξανά και ξανά... δοκιμάστε την... γκρεμίστε την αν χρειαστεί και αντλήστε από μέσα σας νέα δεδομένα.
Εμπιστευθείτε εσάς... όχι όσα βλέπετε γύρω σας.

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται... και το γνωρίζετε. Απλά το αρνείστε.

Ψάξτε και ανασηκώστε κάθε πέτρα που θα βρεθεί στο διάβα σας.
Δεν υπάρχει κάτω της αυτό που σας έχει ειπωθεί.
Και δεν θα μάθετε ποτέ αν δεν αρχίσετε να έχετε αντίρρηση, τόση όση χρειάζεται, ώστε να σας αναγκάσει να ερευνήσετε μόνοι σας.

Δημιουργείστε έντονη αταξία στο νου σας και μην φοβάστε. Εμπιστευτείτε την. Η αταξία... κρύβει μια μυστική τάξη που περιμένει να σας αποκαλυφθεί.

Ποιος είσαι;
ΠΟΙΟΣ, Αληθινά, είσαι;

Αυτή είναι η πρώτη αναζήτηση. Και εάν δεν ολοκληρώσετε αυτήν, μην προχωρήσετε παρακάτω... κινδυνεύετε να ενσωματωθείτε στον "κύκλο" που τόσο απεχθάνεστε. Διότι για κάθε πλαστό εαυτό, έχει προ-νοηθεί και το ανάλογο σενάριο.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;
Ενδόμυχα κατανοείται τι πραγματικά κρύβει η ερώτηση, ενθουσιάζεστε με το πρωτόγνωρο του νοήματος της... μοιάζει με έμπνευση το συναίσθημα που σας δημιουργήθηκε για μία στιγμή... και μετά... και μετά το ξεχνάτε.
Και αυτή είναι η αλήθεια!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;

Γνωρίζω όλες τις δικαιολογίες, όλες τις απαντήσεις.
Δεν ισχυρίζομαι πως είναι εύκολο.
Είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε πλέον, πως η Ελευθερία, η αφύπνιση, η ενθύμηση, η Αλήθεια... είναι μία ατομική υπόθεση και μία προσωπική μάχη. Μία μάχη στην οποία, να είστε σίγουροι, ότι θα είστε εσείς μόνοι σας...
Εσείς, εναντίον όλου του κόσμου... έτσι όπως τον ξέρετε.
Μέχρι που θα αρχίσετε να τον Γνωρίζετε...
Και όταν θα τον Γνωρίσετε... θα χαμογελάσετε... και θα γελάσετε δυνατά... σαν άγριος πολεμιστής!

Αυτό, σας το υπόσχομαι.

Αυτό είναι το δικό σας έργο, λοιπόν.

Οι... Άλλοι... Κάποιοι... αυτό που μπορούν να κάνουν για εσάς, είναι να πολεμούν για να υπάρχουν πάντα κάποιοι "Δρόμοι" και Πύλες ανοιχτές... για Εσάς.
Μέχρι να "φύγει" και ο τελευταίος "παγιδευμένος" έμψυχος Άνθρωπος.

Και αυτό κατανοήστε όπως νομίζετε.

το δανειστήκαμε από την Αιθηρόη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου